Joitakin suosittuja IoT-käyttötapauksia:

Gartnerin mukaan yleishyödylliset laitokset ovat IoT-päätepisteiden suurimpia käyttäjiä, ja niissä on yhteensä yli 1 miljardi aktiivista laitetta, lähinnä älymittareita. Fyysinen turvallisuus on toiseksi eniten toteutettu IoT-käyttökohde, johon kuuluu tyypillisesti valvontakameroita, liiketunnistimia ja muita tunkeutumisen havaitsemiseen tarkoitettuja laitteita. Näiden kahden ratkaisun toimialariippumattomuus antaa niille luonnollisesti laajemman vetovoiman verrattuna toimialakohtaisiin IoT-ratkaisuihin, joista teollisuus, vähittäiskauppa ja autoteollisuus ovat tähän mennessä keränneet eniten päätelaitteita.

Rakennusautomaatio on tällä hetkellä suosituin IoT-käyttötapaus, koska älykkäiden valaistusratkaisujen sekä kattavien älykkäiden koti-/älykkäiden toimistojärjestelmien kysyntä on kasvanut. Myös autoteollisuuden segmentti kukoistaa innovaatioiden ansiosta, joihin kuuluvat IoT-käyttöiset infotainment- ja navigointijärjestelmät sekä kolmansien osapuolten ajoneuvokannan hallintaratkaisujen nopea yleistyminen. Kolmannella sijalla on terveydenhuolto, jossa kroonisten sairauksien valvontalaitteet ovat IoT-terveydenhuollon innovaatioiden keskeinen veturi.

Teknologiat IoT:n vahvistamiseksi entisestään

Jotta esineiden internetistä saataisiin kaikki irti, on tärkeää tarkastella sitä muiden teknologisten suuntausten ja monialaisten käyttötapausten yhteydessä. Yhdessä muiden yritysten digitaalisen muutoksen mahdollistajien kanssa IoT:llä on paljon muutakin tarjottavaa.